Centre d'informació i assessorament gratuït per a joves. c. Sant Pere 6, Palma
        
Treball
 • oficines de PalmaActiva 30/01

  Mes de l'Ocupació de PalmaActiva

  Que no se t'escapi l'oportunitat de trobar feina
  • PalmaActiva promou el Mes de l'Ocupació per a mantenir entrevistes amb empreses diverses i que valorin el teu CV
  Del 3 de febrer al 7 de març a la seu de PalmaActiva (c. del Socors 22, Palma) participa en les diferents jornades de selecció que duran a terme 35 empreses.
  • Cada dia, empreses diferents; així que apunta't als dies que hi vols assistir per a accedir a les seves ofertes
  Supermercats, cadenes hoteleres, serveis de lloguer de vehicles, empreses constructores i de manteniment, de l'àmbit sanitari...

 • recerca de feina, ocupació al futur mon laboral 27/01

  Prepara't per a la recerca de feina

  Durant els mesos de febrer i març estan previstes les fires d'ocupació de PalmaActiva i el Job Day a la UIB. Et volem ajudar a preparar-te per a poder accedir a aquestes o altres seleccions de personal amb informació útil.

  Començam amb un vídeo d'IBJOVE que t'explica pautes i et dona consells per a cercar feina per primera vegada

  Què necessites? Fer o actualitzar el currículum?

  T'oferim models i recull de consells

  Assessorament i formació.

  PalmaActiva té disponibles tallers gratuïts d'elaboració de CV i d'orientació per a potenciar les teves habilitats 

  Com afrontar una entrevista de feina?

  Prepara't per al procés de selecció on et puguin entrevistar

  I si no tens experiència professional prèvia

  Aquests consells et poden ajudar a destacar en una oferta

  Acompanyament i orientació vocacional.

  Si tens entre 16 i 29 anys pots demanar una cita amb l'oficina de SOIB JOVE

  Palmajove estam al teu costat per fer de la recerca de feina un tràmit més senzill. Diga'ns el que necessites i mirarem amb tu com aconseguir-ho.

 • treball feina curriculum vitae ofertes 16/01

  Treballa al sector turístic

  Ofertes i recursos per a incorporar-te al món laboral.
  Si t'agrada treballar amb interacció amb clients i tens habilitat per a parlar diferents idiomes, l'hoteleria és un dels sectors on pots cercar feina.
  Procesos de selecció oberts:
  • Garden Hotels ofereix llocs de feina de monitors i monitores per a la temporada d'estiu 2023. Si tens formació relacionada amb el perfil, nivell B2 d'anglès, un nivell B1 d'un altre idioma i ganes de treballar en equip, consulta els detalls i inscriu-t'hi fins al 5/02/23
  • Look Up necessita cobrir llocs de feina de monitors i monitores infantils per a hotels de Mallorca i Menorca per a l'estiu de 2023. Si tens un nivell B2 d'anglès i ganes de treballar amb infants, consulta'n les condicions i inscriu-t'hi fins al 12/02/23
  • Marsenses ofereix 46 llocs de feina de diferents perfils a hotels de Mallorca i Menorca. Consulta'n els perfils i inscriu-t'hi fins al 24/01/23
  Més ofertes i seleccions de personal a l'apartat de convocatòries
  I també pots accedir al nostre recull d'empreses turístiques per a enviar-los el CV com a autocandidatura i participar en futurs processos selectius que es puguin obrir

 • treball emprenedors 11/01

  Recopilació de novetats laborals

  • Baixa mèdica: 

  Els/les treballadors/res no tindran l'obligació de lliurar a l'empresa la seva baixa mèdica.

  A partir de l'1 d'abril de 2023 el treballador es quedarà una còpia de la baixa mèdica, però serà el servei públic de salut o, si s'escau, la mútua o l'empresa col·laboradora, l'encarregada de trametre la baixa mèdica a l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) per via telemàtica.

  • S'eleva la quantia de la prestació per desocupació (atur):

  Fins ara, els treballadors que cobraven l'atur rebien el 70% de la base reguladora durant els 180 primers dies (6 primers mesos). I a partir del dia 181 (del setè mes) passaven a cobrar el 50% de la base reguladora.

  Ara això canvia, i a partir de l'1 de gener de 2023 els treballadors passaran a cobrar el 60% de la base reguladora a partir del dia 181 (setè mes).

  Això suposa que les persones en atur rebran 100 euros més de mitjana a partir del sisè mes.

  • Quines són les quanties de 2023 per a les prestacions per desocupació (atur)?

  La quantia mínima de prestacions per desocupació (atur) per a 2023 serà de 560 euros (sense fills) i de 749 per a persones amb fills al seu càrrec. La màxima, de 1.225 euros per a persones sense fills; de 1.400 euros per a persones amb un fill i de 1.575 euros per a persones amb més d'un fill al seu càrrec.

  En aquest enllaç pots consultar la quantia de la resta de les prestacions i subsidis per desocupació. 

  • Salari Mínim Interprofessional (SMI) 2023:

  El Salari Mínim Interprofessional es manté en 1.000 euros (mateixa quantia que el de 2022). El Govern espera arribar a un acord i aprovar-ne un increment, que s'aplicarà amb caràcter retroactiu.

  • Autònoms/mes (treballadors/res per compte d'altri):

  Des de l'1 de gener els autònoms començaran a cotitzar (pagar) en funció de la base dels seus rendiments nets; és a dir, depenent del que guanyis com a autònom/ma hauràs de pagar una quota o una altra. 

  • Estatut de l'artista:

  S'aprova la primera prestació especial per desocupació per al sector cultural i artístic. També podran accedir a aquesta prestació les persones treballadores de les activitats tècniques i auxiliars.

  La prestació és compatible amb la percepció de drets de la propietat intel·lectual i d'imatge.

  • Sistema d'incentius:

  Es redissenyarà el sistema d'incentius per a millorar-ne l'eficàcia, fomentar l'ocupació de qualitat, i per a la integració laboral.

  En destaquen les següents bonificacions:

  - Per la contractació indefinida de persones joves amb baixa qualificació beneficiàries del Sistema Nacional de Garantia Juvenil. Donarà dret a una bonificació de 275 euros durant tres anys.

  - Per la contractació indefinida o incorporació com a persona sòcia en la cooperativa o societat laboral de persones que realitzen formació pràctica en empreses. Donarà dret a una bonificació de 138 €/mes, durant tres anys, o bé durant la vigència del contracte si es tracta de persona amb discapacitat. - de 275 euros durant tres anys per a incentivar la contractació indefinida de persones menors de 30 anys que no tinguin cap mena de qualificació.

Veure més notícies