Centre d'informació i assessorament gratuït per a joves. c. Sant Pere 6, Palma
        
 • voluntariat, mans unides 16/02/2023

  Trobada amb milers de joves a Estrasburg: l'EYE2023

  L'European Youth Event (EYE) és una gran trobada de joves de tota la Unió Europea i d'altres parts del món per a compartir i desenvolupar idees sobre el futur d'Europa.
  Enguany, que en té lloc la 5a edició, serà els dies 9 i 10 de juny.
  És per a joves de 16 a 30 anys, a la ciutat d'Estrasburg, on hi ha una de les seus del Parlament Europeu.
  S'hi realitzen debats, activitats formatives i lúdiques, organitzades pels mateixos joves i associacions, i d'altres de promogudes pel Parlament.
  La inscripció es pot fer de manera individual o en grup, fins dia 24 de febrer.

  És gratis participar-hi, tot i que qui hi participa ha d'assumir les despeses d'allotjament i viatge cap a Estrasburg.Coneix més de l'EYE al seu web

 • treball 13/02/2023

  Noves ofertes de feina febrer

  Nou especial #Palmajove dedicat a la recerca de #FEINA on destacam un recull d'ofertes i processos de selecció oberts del SOIB, del Mes de l'Ocupació de PalmaActiva....
  Si us interessa alguna vacant i necessitau fer el CV o consells per a preparar una entrevista, per exemple, teniu disponible el post "Prepara't per a la recerca de feina"

 • literatura escriure un llibre amb ploma 11/02/2023

  Premis Rosa Bueno 2023

  Premis al reconeixement de projectes i intervencions ciutadanes per a fomentar la participació al municipi de Palma.

  Si coneixes projectes a Palma promoguts per col·lectius i entitats ciutadanes o persones que han dedicat esforços en matèria de participació ciutadana i impuls de les associacions, pots proposar-los per a optar a aquest premi.

  Consulta'n les bases i pensa en aquells que mereixen ser premiats per la seva tasca en favor de la comunitat. Hi ha temps fins dia 4 de març de 2023 per a presentar les propostes.

 • descomptes estalviar porquet 10/02/2023

  El Carnet Jove ara és gratuït

  Fer-te'l és una decisió útil per a aconseguir descomptes a comerços i activitats del teu dia a dia.

  El Carnet Jove és per a joves de 12 a 30 anys.

  Tens dues modalitats per a triar: el carnet de descomptes o el carnet amb la targeta financera (vinculada a un compte de Caixabank). Tens tota la informació sobre aquest carnet a la web del Carnet Jove.

  T'obre un gran ventall d'avantatges en compres, viatges, formació, salut i benestar, activitats culturals... A més, s'hi afegeixen noves ofertes contínuament! I amb el PACK JOVE 2023 pots validar codis extraordinaris de descomptes puntuals.

  A l'app del Carnet Jove de les Illes Balears, ho tendràs tot a la teva mà i et podràs informar d'on pots treure rendiment al teu Carnet Jove.

  A més, han convocat un concurs de vídeos que donin suport a la conscienciació sobre el medi ambient i a incentivar mesures responsables de conservació. Consulta les bases del certamen de vídeo de Medi Ambient per a participar-hi fins al 30 de març de 2023.

 • cambrer feina treball cafeteria 08/02/2023

  Puja el Salari Mínim Interprofessional

   Puja el Salari Mínim Interprofessional

  Què és el Salari Mínim Interprofessional?

  El Salari Mínim Interprofessional (SMI) és la retribució o salari mínims que ha de rebre el treballador. Per tant, és el sou més baix que una empresa pot pagar a un empleat amb jornada completa.

  En cas de treballar a jornada parcial, es percep la part proporcional.

  Quant puja el Salari Mínim Interprofessional?

  El 2023 el Salari Mínim Interprofessional puja un 8% i aconsegueix els 1.080 euros mensuals en 14 pagues.

  Què significa cobrar en 14 pagues?

  Significa la divisió de la nòmina en 14 pagues: 12 d'aquestes corresponents a cada mes de l'any i 2 més són addicionals (pagues extra).

  Què significa cobrar en 12 pagues?

  Significa que l'empresa prorrateja les pagues extra. És a dir, que les pagues extra d'estiu i Nadal es paguen de forma prorratejada en les dotze mensualitats.

  Quin és el Salari Mínim Interprofessional en 12 pagues?

  L'import és de 1.260 euros mensuals.

  I anual?

  El total anual és de: 15.120 euros.

  Quan entrarà en vigor la pujada del salari? 

  Independentment de quan entri en vigor, l'important és que s'ha anunciat el seu caràcter retroactiu des de l'1 de gener de 2023.

  Què significa que tingui un caràcter retroactiu?

  Això significa que s'hauran d'ajustar les nòmines des de gener de 2023, i per tant des de gener de 2023 hauran de pagar-te la part proporcionar fins a aconseguir els 1.080 euros.

  Quins treballadors es veuen beneficiats per aquesta pujada?

  Únicament es veuran beneficiats per aquesta mesura les persones que estan cobrant menys de 1.080 euros.

  Rellevant:

  - L'import del salari mínim és en brut. Per tant, cal tenir en compte que, als 1.080 euros en brut, se li descomptaran els impostos, les cotitzacions socials i altres descomptes que correspongui aplicar

 • Joves a una clase 06/02/2023

  Proves lliures i d'accés 2023

  Les proves lliures i d'accés són exàmens de diferents matèries i nivells que es convoquen anualment des de la Conselleria d'Educació.

  Quina diferència hi ha entre aquestes?

  La diferència més rellevant és la finalitat/l'objectiu de cadascuna: amb les proves lliures podem obtenir una tiulació oficial directament superant la totalitat de blocs de matèries o mòduls; les proves d'accés ens permeten optar a uns estudis oficials per als quals no complim els requisits previs. En què consisteixen?

  Proves lliures.

  Hem de complir els mateixos requisits acadèmics o d'edat. No podem estar matriculats/ades en centres oficials als mateixos estudis.

  - ESO: 18 anys durant l'any en curs.

  - BATXILLERAT: 20 anys durant l'any en curs i el títol de l'ESO

  - FORMACIÓ PROFESSIONAL DE GRAU MITJÀ: 18 anys amb l'ESO, prova d'accés o equivalent;

  - FORMACIÓ PROFESSIONAL DE GRAU SUPERIOR: 20 anys durant l'any en curs amb batxillerat, prova d'accés o equivalent.

  *S'ha de cursar el mòdul de Formació en Centres de Treball (pràctiques).

  Proves d'accés.

  - A un cicle formatiu de grau mitjà. Les matèries són les mateixes per a totes les branques o famílies professionals. Hem de tenir com a mínim 17 anys durant l'any en curs.

  - A un cicle formatiu de grau superior. La prova consta de dues parts: comuna (a tots els cicles) i específica (a triar segons la família professional a la qual es vol accedir). Tenir 19 anys durant l'any en curs.

  - A la universitat per a majors de 25 anys. Té dues fases: comuna i específica.

  També existeixen PROVES DE CERTIFICACIÓ amb les quals podem aconseguir nivells oficials de diferents idiomes i PROVES DE COMPETÈNCIES per a accedir a certificats de professionalitat del SOIB.

  Quan es convoquen? Aquí podreu anar consultant els calendaris actualitzats de les diferents proves per a aquest 2023.

  Si en voleu més informació o orientació podeu contactar amb nosaltres per correu, whatsapp o presencialment

 • concert festa nit 03/02/2023

  Febrer Fest

  Palma és una ciutat plena d'esdeveniments culturals durant tot l'any, i el mes de febrer no n'és una excepció. Amants de la música, la cultura i les festes, trobareu moltes opcions per a gaudir-ne durant aquest mes.
  • El parc de Mar serà l'escenari d'un festival gratuït a l'aire lliure, el Palma On Season Fest. Hi podràs gaudir de les actuacions d'artistes locals i nacionals els dies 10, 11 i 12 de febrer. Podeu trobar-ne la programació
  • Una altra oportunitat que no us podeu perdre és el Festival Jazz Palma Jazz, que enguany celebra la 4a edició. Enguany tindrà lloc del 10 al 19 de febrer i comptarà amb molts artistes de jazz de renom. Podeu trobar-ne més informació i les entrades a la seva pàgina web
  • Sa Rua, amb les disfresses, les comparses i l'ambient festiu que s'escampa per tot Palma, serà dia 19 de febrer
  • El Mallorca Live Nights són concerts que et faran recordar l'estiu, i durant el mes de febrer, n'hi ha 3: Alice Wonder, Dani Fernández i Morgan. Aconsegueix les teves entrades a la pàgina web oficial
  • Tampoc no ens oblidam de la literatura, i aquest mes arriba el Febrer Negre. Presentacions de llibres, projeccions de pel·lícules de crims i policíaques, així com itineraris de misteri. Enguany serà del 18 al 25 de febrer. Podeu trobar-ne més informació
  • Finalment, els Espais Joves i Dinamo presenten la programació d'activitats gratuïtes per a joves de 14 a 30 anys. En trobaràs de ball, de manualitats, de jocs, o de gastronomia. Per a saber-ne més, tens l'Agenda Jove de febrer
  Posam al teu abast aquestes opcions per tal que puguis gaudir del temps lliure de què disposes. T'apuntes a algun?

 • educació, professor d'enssenyança 01/02/2023

  ESO per a adults (segon quadrimestre 2022/23)

  Del 6 al 10 de febrer de 2023 s'obre la matrícula perquè les persones majors de 18 anys puguin estudiar educació secundària i obtenir el graduat d'ESO.
  Són classes quadrimestrals de febrer a juny, a les quals pots matricular-te al nivell següent al que ja tens superat i pots acreditar.
  Es tracta d'estudis oficials que es realitzen a diferents centres de persones adultes (CEPAs) i a l'IES Antoni Maura en la modalitat presencial o semipresencial
  Per a més informació contacta'ns per whatsapp al 663200411 i/o a info@palmajove.cat