Centre d'informació i assessorament gratuït per a joves. c. Sant Pere 6, Palma
        
consulta gratuta d'informaci
compartir:   

subvencions per a associacions euros


Les associacions sense nim de lucre ocupen un lloc prioritari entre l'activitat subvencionadora de l'Administraci. Avui en dia la tipologia d'actuacions que recullen les subvencions que ofereixen les administracions del nostre entorn (Govern de les Illes Balears, Consell Insular de Mallorca i Ajuntament de Palma) s molt variada.

Entre d'altres, podem citar les referides a activitats culturals (musicals, teatrals, fonogrfiques...), normalitzaci lingstica del catal, acci social (menors, dones, marginaci social, cooperaci internacional, immigraci, discapacitats, sensibilitzaci...), activitats esportives, salut, associacions d'estudiants, etc.

Dins el moment actual de crisis hem de destacar que la possibilitat de demanar una subvenci cada vegada s ms complicada, ja que la majoria de convocatries pbliques estan desapareixent.

Convocatries de subvencions pbliques

Probablement, el principal recurs al qual acudeixen les associacions per finanar les seves actuacions sn les subvencions que ofereixen regularment les administracions pbliques.

Aquest sistema pblic d'ajudes ve definit per una convocatria realitzada per l'Administraci a la qual s'indica quin tipus d'activitats o necessitats es subvencionaran i si s'ofereix el total del pressupost demanat o noms un determinat percentatge, quina documentaci (relativa a la mateixa associaci i a la sollicitud de la subvenci) s'ha de presentar, com es justificar l'ajuda rebuda, etc.

La mateixa convocatria, que se sol publicar al butllet oficial corresponent (a l'mbit de les Illes Balears, el BOIB), fixa un termini de presentaci de projectes i documentaci i un altre d'execuci d'aquests projectes. Un cop superat el termini de presentaci els responsables de l'Administraci decideixen quines sollicituds s'accepten i si es concedeix el total de l'import demanat o noms una part.

 

et podem ajudar amb més informació sobre aquest tema?    consulta'ns

També et pot interessar...

Actualitat sobre Drets i consum