Centre d'informació i assessorament gratuït per a joves. c. Sant Pere 6, Palma
        
Consulta sexual gratuïta, confidencial i anònima
compartir:   

Diu de Coure

El DIU o dispositiu intrauterí de coure funciona impedint el pas dels espermatozous en el seu trajecte i evitant la fecundació i la implantació de l'òvul a l'úter si s'hagués produït fecundació. La seva duració és de 3 a 5 anys.

Altres mètodes anticonceptius

Diu de Progesterona

Es tracta d'un DIU o dispositiu intrauterí que allibera petites quantitats d'hormona durant 5 anys. Igual que el DIU de coure cal anar a un/una ginecòlog/loga per a inserir-lo.

Se sol recomanar aquest mètode com a tractament a dones que durant la menstruació sagnen abundantment.

Altres mètodes anticonceptius

Injeccions

Hi ha dos tipus d'injeccions: les que tenen un efecte anticonceptiu d'un mes de duració i les que tenen una duració de tres mesos.

Es diferencien pel tipus d'hormones que contenen. Les mensuals contenen estrogen i gestagen. Les trimestrals contenen únicament gestagen.

Igual que altres mètodes hormonals, els ha de prescriure un/una professional

Altres mètodes anticonceptius

Implants

Consisteix en la implantació davall la pell de petites càpsules de silicona que contenen un preparat hormonal (progesterona) que anul·la la ovulació. S'implanten al braç i duren entre 3 i 5 anys.

Altres mètodes anticonceptius

Diafragma

És un caputxó de cautxú flexible i de forma circular que cobreix el coll de l'úter i impedeix el pas dels espermatozous. S'ha d'untar de crema espermicida per a augmentar la seva eficàcia.

Altres mètodes anticonceptius 

 

et podem ajudar amb més informació sobre aquest tema?    consulta'ns