Centre d'informació i assessorament gratuït per a joves. c. Sant Pere 6, Palma
        
consulta gratuïta d'informació
compartir:   

Important!

A partir d'ara haureu de mirar la data en què heu signat el vostre contracte, ja que si ho heu fet a partir del 6 de juny de 2013 hi ha diversos articles que canvien.

Us deixam un resum del que heu de tenir en compte com a grans diferències entre els contractes d'abans i els de després d'aquesta reforma normativa:

Cuadro comparativo ley arrendamientos urbanos

El contracte de lloguer

Quan parlam d'arrendament (lloguer) d'habitatge ens referim a l'acord pel qual el propietari d'un habitatge (arrendador) cedeix el dret d'ús exclusiu de la casa a canvi del pagament d'uns doblers (renda) i amb l' objectiu de satisfer la necessitat permanent d'habitatge de l'arrendatari.

lloguer pisos

El més important que hem de saber quan parlam de lloguers es conèixer els drets i obligacions de les dues parts (arrendador i arrendatari). Per això hem de llegir el que diu la Llei d'arrendaments urbans, on trobarem les respostes als nostres dubtes..

Podeu trobar models de contracte oficials als estancs, o descarregar-vos aquest model de Idealista. I no oblideu que podeu passar per Palmajove en voler per repassar el vostre contracte i resoldre els vostres dubtes.

En el cas que es llogui un habitatge moblat es recomana, a la firma del contracte, realitzar un inventari en què es detallin els mobles i utensilis que queden a disposició de l'arrendatari i el seu estat actual, per poder tenir una referència en la qual fixar-nos quan finalitzi el contracte..


Qui ha de pagar les reparacions?Aquest és un dels temes que dóna més problemes a la pràctica. Hem de distingir entre despeses ordinàries i les despeses necessàries.

Son necessàries aquelles reparacions imprescindibles per a la conservació de l' habitatge en condicions adequades d'habitabilitat i que no hagin estat responsabilitat de l'arrendatari. Haurà de fer-les el propietari, sense per això poder augmentar la renda. L' arrendatari està obligat a notificar a l' arrendador la necessitat de fer aquestes reparacions. Per exemple goteres, cruis, etc.

En canvi, les reparacions ordinàries, fruit del desgast per l' ús diari dels elements de l' immoble (aixetes, bombetes de llum, etc.), les ha de pagar l' arrendatari.

AJUDES AL LLOGUER

Hi ha actualment ajudes econòmiques directes als lloguers? La resposta és NO .Als darrers anys, hi ha hagut iniciatives públiques per a subvencions i lloguers: ajudes del ministeri, "renda d'emancipació"... Avui en dia no queden ajudes ni subvencions directes, més enllà de possibles desgravacions fiscals que podeu consultar a l'Agència Tributària. Malgrat tot, a Palma us recomanam els següents programes:

Palmahabitada 

Oficina Antidesnonaments

Serveis Socials: si us trobau en una situació molt apurada, contactau-hi.

Us ajudam a redactar el contracte de lloguer i a resoldre dubtes. Contacta amb nosaltres o telefona'ns al 971 725 501.

 

et podem ajudar amb més informació sobre aquest tema?    consulta'ns

Actualitat sobre Habitatge