Centre d'informació i assessorament gratuït per a joves. c. Sant Pere 6, Palma
        
consulta trabajo
compartir:   

primer pas: com començar a cercar feina a Palma


Per començar a cercar feina és recomanable fer un currículum i apuntar-se com a demandant de feina a l'oficina d'ocupació (SOIB).

Requisits per a poder treballar a Espanya

Legalment es pot començar a treballar als setze anys, sempre que els menors visquin de forma independent o aportin el consentiment patern o del tutor/ la institució responsable. No poden realitzar activitats que impliquin horari nocturn ni hores extres.

Els menors de setze anys poden participar a espectacles públics amb autorització prèvia, si no es posen en perill ni la seva salut ni la formació professional ni humana (articles 6 i 7 de l'Estatut dels treballadors).

Currículum Vitae i cartes de presentació

El currículum és el document que exposa les dades personals, la formació i l'experiència laboral.
La carta de presentació serveix per presentar la disponibilitat i l'interés en un lloc de feina concret. Pot acompanyar el currículum en resposta a un anunci o per presentar-se a una empresa.

Teniu diferents models de currículum al web de la Fundació Universitat-Empresa. DOIP

SOIB

SOIB, Servei d'Ocupació de les Illes Balears

El SOIB és el Servei d'Ocupació de les Illes Balears. Per apuntar-s'hi s'han de dirigir a l'oficina que correspongui al codi postal del domicili.

La documentació necessària per inscriure-s'hi com a demandant de feina al SOIB és: DNI, targeta d'identitat o passaport, permís de feina i residència, targeta de la Seguretat Social  (si ja s'ha fet feina abans), i certificat de la titulació professional i/o acadèmica més alta que es tingui.

Oficines a Palma


Veure Oficines del SOIB a Palma en un mapa més gran

Cercador d'oficines del SOIB

A més, ara ja es pot connectar en línia a l'Oficina Virtual d'Ocupació i/o al portal del Servei Públic de Feina Estatal-SEPE, per a realitzar tràmits: inscriure-s'hi, renovar la demanda, obtenir informes personalitzats, etc.

Portal de treball: Empléate ofertes de treball, punt de trobada entre ciutadans i empreses.

Garantia Juvenil iniciativa europea que pretén facilitar l'accés dels joves menors de 25 anys al mercat de treball.

Serveis d'orientació laboral

Com cercar i trobar feina a Balears

Xarxa d'oficines del SOIB. S'ha de contactar amb el servei d'orientació de l'oficina que correspongui.

PalmaActiva. Ajuntament de Palma. Informació i orientació laboral sense cita prèvia. Cal empadronament a Palma.Carrer dels Socors 22, Palma

DOIP-Fundació Universitat-Empresa. Sessions gratuïtes d'orientació professional per a universitaris. Cal inscripció a la borsa de feina del DOIP i targeta del SOIB.

 

et podem ajudar amb més informació sobre aquest tema?    consulta'ns