Centre d'informació i assessorament gratuït per a joves. c. Sant Pere 6, Palma
        
consulta gratuïta d'informació
compartir:   

subvencions per a associacions euros


Les associacions sense ànim de lucre ocupen un lloc prioritari entre l'activitat subvencionadora de l'Administració. Avui en dia la tipologia d'actuacions que recullen les subvencions que ofereixen les administracions del nostre entorn (Govern de les Illes Balears, Consell Insular de Mallorca i Ajuntament de Palma) és molt variada.

Entre d'altres, podem citar les referides a activitats culturals (musicals, teatrals, fonogràfiques...), normalització lingüística del català, acció social (menors, dones, marginació social, cooperació internacional, immigració, discapacitats, sensibilització...), activitats esportives, salut, associacions d'estudiants, etc.

Dins el moment actual de crisis hem de destacar que la possibilitat de demanar una subvenció cada vegada és més complicada, ja que la majoria de convocatòries públiques estan desapareixent.

Convocatòries de subvencions públiques

Probablement, el principal recurs al qual acudeixen les associacions per finançar les seves actuacions són les subvencions que ofereixen regularment les administracions públiques.

Aquest sistema públic d'ajudes ve definit per una convocatòria realitzada per l'Administració a la qual s'indica quin tipus d'activitats o necessitats es subvencionaran, quina documentació (relativa a la mateixa associació i a la sol·licitud de la subvenció) s'ha de presentar, com es justificarà l'ajuda rebuda, etc.

La mateixa convocatòria, que se sol publicar al butlletí oficial corresponent (a l'àmbit de les Illes Balears, el BOIB), fixa un termini de presentació de projectes i documentació i un altre d'execució d'aquests projectes. Un cop superat el termini de presentació els responsables de l'Administració decideixen quines sol·licituds s'accepten i si es concedeix el total de l'import demanat o només una part.

 

et podem ajudar amb més informació sobre aquest tema?    consulta'ns

També et pot interessar...