Publicador de continguts


Alerta Spoiler: avanç de la formació al mes de setembre


31 d’agost de 2023

Si cerques opcions per a matricular-te a uns estudis el setembre a Palma, ets al lloc correcte. En aquesta guia explorarem una varietat de recursos disponibles a la ciutat per a impulsar la teva educació.

Ja s'acosta l'inici d’un nou curs escolar, així que pots consultar el calendari escolar per al curs 2023-24 per als centres docents no universitaris de les Illes Balears per a tenir clar l'inici de les classes i els períodes de vacances.

Si tens dubtes sobre quin camí educatiu agafar, l'assessorament especialitzat és clau. Per als dubtes sobre formació professional i educació d'adults contacta amb el Punt d'Orientació Acadèmica i Professional (POAP) per a una orientació i assessorament personalitzat. Experts t'orientaran cap a les opcions més adequades per a tu.

Opcions educatives a Palma:

1.  Formació professional

 

Els estudis d'FP a Mallorca estan molt sol·licitats, i durant el període ordinari d'inscripció molts dels estudis completen les seves places. No obstant això, el mes de setembre hi ha diversos cicles formatius que encara compten amb places. Al web de formació professional de les Illes Balears pots consultar les darreres vacants per tal de veure si n'hi ha cap que encaixa amb el que vols fer. Tant n'hi ha de la FP presencial com de la FP intensiva (en què treballes i estudies a la vegada, l'antiga FP dual).

Com ja et vàrem anunciar, si has quedat sense plaça, tenim un pla B, podràs fer la sol·licitud per a accedir a una d'aquestes places de l'1 al 7 de setembre.

També s'obre la inscripció per als estudis de formació professional virtual, amb la modalitat en línia de diferents cicles, de l’1 al 15 de setembre.

I si has acabat un cicle formatiu, i penses que vols aprofundir en una temàtica, tens cursos d'especialització per a aquest curs 2023-24. Fes-hi una ullada perquè n'hi ha de molt innovadors i podràs presentar la teva sol·licitud del 6 al 20 de setembre.

 

2. Ensenyaments a distància

 

La matrícula per als estudis de l'Institut d'Ensenyament a Distància de les Illes Balears (IEDIB) estarà oberta de l’1 al 24 de setembre. Hi pots estudiar en línia el batxillerat, la preparació per a la prova d'accés a la Universitat-PBAU o la de majors de 25 anys, i fins i tot idiomes a distància (alemany i anglès).

A més, pots fer estudis a distància a l'IES Antoni Maura tant d'ESO i de batxillerat en modalitat semipresencial. El darrer període de matrícula és de l'1 al 22 de setembre.

 

3. Educació d'adults

 

Sent major de 18 anys s’obre una nova possibilitat d’estudiar l’ESO, el batxillerat o preparar-te per a les proves d’accés, a més d’estudiar idiomes i altra formació complementària als centres d’educació de persones adultes (CEPAs).

Del 5 al 8 de setembre de 2023 és el període de matrícula per als qui varen ser alumnes durant el curs passat. De l’11 al 22 de setembre de 2023 serà el torn de matrícula de les persones de nova incorporació a un centre d’educació de persones adultes.

En aquest article t’ajudam a saber com acabar l’ESO i preparar-te per a proves d'accés, on podràs conèixer l’oferta de cadascun dels CEPAs de Palma i contactar-hi si vols saber més dels horaris, les condicions i els preus.

 

4. Ensenyaments artístics

 

T'interessaria desenvolupar els teus talents artístics?

L'Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears és on s’estudien els ensenyaments professionals d'arts plàstiques i disseny (grau mitjà i grau superior) i el Grau en ensenyaments artístics superiors de disseny.

El termini d’inscripció extraordinari per a fer les proves d’accés és de l'1 al 5 de setembre per als de cicles formatius i per als estudis de grau.

 

5. Estudis de grau universitari i educació superior

 

Si veus com una opció l'educació universitària, Palma compta amb centres universitaris que ofereixen uns estudis superiors.

La Universitat de les Illes Balears (UIB) disposa d’un procés d’admissió extraordinari per a cobrir les places vacants que queden. El termini per a demanar plaça i presentar la documentació és fins a l'1 de setembre a les 21 h a través de UIBdigital.

Els estudis en línia de la Universitat Nacional a Distància (UNED) tenen oberta la matrícula del 15 de juny al 23 d’octubre per als graus universitaris; i de l’1 al 8 de setembre per a iniciar un màster.

A la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) et pots matricular en dos moments diferents de l'any. Ja es troba en els darrers dies del termini per tal d’iniciar el curs.

El CESAG també obre un període de matrícula el mes de setembre per als estudis de grau i també de màster.

També pots consultar l'oferta de graus, màsters i altra formació complementària del Centro de Educación Superior Felipe Moreno - Nebrija per a fer-ne la inscripció. 

 

6. Idiomes

 

Si el que et motiva és estudiar un idioma i aconseguir una titulació pel nivell, l'Escola Oficial d’Idiomes és el centre públic que imparteix classes de diferents idiomes. Només per a les persones que estaven en reserva, s’obrirà un termini del 20 al 23 de setembre.

No obstant això, també tens l'opció d'inscriure't al curs d'anglès a distància del That's English, del qual encara no s’ha publicat el termini d'inscripció, però que sol ser el mes de setembre.

El Servei d'Idiomes de la UIB (UIBidiomes) per a donar resposta a les necessitats de formació en idiomes ofereix cursos presencials i exàmens lliures d'idiomes adreçats a tothom que vulgui aprendre o perfeccionar el seu nivell. Al llarg del curs escolar van publicant convocatòries de cursos i exàmens per a inscriure-s’hi.

El Centre Universitari d’Idiomes a Distància (CUID) de la UNED promou l’aprenentatge en línia de les llengües oficials d’Espanya i d’idiomes estrangers. Les inscripcions per al curs 2023-24 són del 7 de setembre al 23 d’octubre.

Un altra opció en línia són els cursos d’idiomes de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Ofereixen anglès, francès, alemany, xinès, japonès, català i castellà.

Per a cursos específicament de català, el dia 4 de setembre s’obren les inscripcions per als cursos d’octubre a gener de l’Institut d’Estudis Baleàrics. Pots fer la matrícula a qualcun dels nivells (A1, A2, B1, B2, C1, C2 i LA) en les diferents modalitats (presencial, semipresencial, virtual i en línia) fins al 15 de setembre.

 

7. Cursos del Servei Municipal d'Educació d'Adults de Palma

 

El  Servei d’Educació de Persones Adultes facilita una formació al llarg de la vida, amb un ventall de cursos: els de llengües, els de noves tecnologies, els d’alfabetització en ensenyaments inicials i neolectors/res, els de preparació de proves d’accés a diferents ensenyaments i el de preparació per a la prova de nacionalitat (CCSE). Explora tallers i cursos en àrees que t'interessin.

 

Que l'educació et dugui cap allà on vols arribar

 

En resum, si estàs considerant continuar la teva educació el setembre a Palma, tens una gamma d'opcions possibles. Des de centres educatius, escoles d’idiomes, fins a universitats, aquesta ciutat t’ofereix el que necessitis per a avançar en el teu viatge educatiu. Explora, investiga i prepara't per a inscriure't en el camí que  s'adapti millor als teus objectius i a les teves aspiracions! Si no trobes l’opció que et convé, contacta amb nosaltres i et donarem una mà en la recerca.


Notícies relacionades

Publicador de continguts

Actualitat

Publicador de continguts