Centre d'informació i assessorament gratuït per a joves. c. Sant Pere 6, Palma
        
consulta trabajo
compartir:   

què és una oposició i passos essencials


Què és una oposició?

Les oposicions són uns exàmens o proves que fan les distintes administracions públiques a l'hora de seleccionar el seu personal. L'estabilitat laboral i la qualitat de vida d'aquest tipus de feina fan que sigui un objectiu molt desitjat per la majoria dels joves.

Tot i això, hem de dir que ens trobem en un mal moment per a opositar, ja que degut a la crisis econòmica s'han reduït enormement les places ofertades, i a més ha augmentat considerablement el número d'aspirants que s'hi presenten. El nostre consell és tenir paciència i enfocar el tema a mig-llarg termini, i no oblideu que si voleu assessorament gratuït individual per resoldre els vostres dubtes tan sols heu de cridar al 971 725 501 i us donarem cita prèvia.

Podem distingir 3 fases dins la convocatòria d'una oposició. Si en coneixeu el funcionament podreu presentar-vos en les millors condicions a l'examen.

1. L'oferta pública d'ocupació

És la primera passa en el procés d'oposicions. És un anunci que es publica al BOE o al BOIB, on cada administració detalla les places que vol treure durant l'any a oposició. Hem de tenir clar que només és un anunci, per la qual cosa no hi trobam informació sobre temaris, exercicis, ni queda obert el termini d'inscripció. Aquest anunci ens permet saber quantes places sortiran cada any dels diversos cossos, tant especials com generals.

2. Publicació de les bases

  • Bases generals: són les "regles del joc" que han de regir totes les oposicions que convoqui l'Administració que publica les bases. Per exemple, requisits d'edat, nacionalitat, llocs d'inscripció etc...
  • Bases específiques: són les regles de cada oposició en concret: Per exemple, les bases específiques d'una oposició de bomber ens diran com seran les proves físiques, els temes que entren als exàmens, si hi haurà entrevista, quant de temps duren els tests psicotècnics, etc. És la informació que ens diu com preparar els exàmens i les proves.

3. Termini d'inscripció

El més usual és que hi hagi 20 dies per apuntar-se a l'oposició des que es publiquen les bases específiques, però els ajuntaments sovint obren el termini d'inscripció mitjançant un anunci que es publica al BOE, avisant que hi ha 20 dies per apuntar-se a l'oposició.

grup oposicions

 

et podem ajudar amb més informació sobre aquest tema?    consulta'ns