Publicador de continguts


Beques d'estudi per al curs 2024-2025


18 de març de 2024

El Ministeri d'Educació convoca beques per a estudis universitaris (grau i màster) i no universitaris (FP, Batxillerat i altres).

Les sol·licituds del pròxim curs 2024-2025 s'obrin dimarts 19 de març.
 

Per a quins estudis pots demanar beca?

 

No universitaris

 • Batxillerat
 • Cursos d'accés i de preparació per a proves d'accés a FP i cursos de formació específics per a l'accés a cicles formatius de grau mitjà i superior
 • Estudis d'FP de grau bàsic, mitjà i superior
 • Ensenyances artístiques: professionals i superiors
 • Ensenyances d'idiomes en escoles oficials
 • Ensenyances esportives
 • Estudis religiosos superiors


Universitaris

 • Curs d'accés a la Universitat per a majors de 25 anys en universitats públiques
 • Grau o màster universitari
   

Quan sol·licitar la beca?

 

Recorda que has de demanar la teva beca 2024/2025 ara que s'obri el termini, encara que no sàpigues definitivament què estudiaràs. Seran dades provisionals perquè és probable que no coneguis quines notes treuràs aquest curs. Més endavant podràs modificar-les. Has de presentar la teva sol·licitud dins el termini (fins el 10 de maig), ja que fora d'aquest termini no s'admetran noves sol·licituds.
 

Tràmit en línia per a demanar les beques

 

Has de fer la teva sol·licitud amb el formulari que trobaràs al web https://www.becaseducacion.gob.es. Hauràs de omplir-lo amb totes les teves dades per a presentar-lo.

Completat el formulari de sol·licitud hauràs d'enviar-lo. Si tot està correcte, en podràs descarregar el justificant com a garantia de la presentació de la beca. A la seu electrònica apareixerà el missatge "Presentada". Si la teva sol·licitud queda en "Esborrany" no podrà ser tramitada: comprova si et falta alguna dada.

És important que imprimeixis o et descarreguis el justificant de presentació de la beca (és un PDF) per si has de mostrar-lo més endavant. En aquest document hi apareixen les dades més importants de la teva sol·licitud: correu electrònic, telèfon de contacte, membres de la unitat familiar, etc. i l'adreça i les dades de contacte de la teva Unitat de Beques.

En pocs mesos t'informaran de si reuneixes els requisits econòmics. Ho farà el Ministeri amb una notificació a la teva carpeta "Les meves notificacions" i un avís per correu electrònic. T'indicarà si compleixes els requisits econòmics que s'estableixen per a aquest any. Si reuneixes aquests requisits, n'hauràs de complir altres de tipus general i acadèmic. Pots consultar quins són a la pàgina de beques del Ministeri, o a la mateixa convocatòria. Si consideres que hi ha hagut algun error pel qual no et concedeixen la beca, hi haurà sempre un termini per a presentar al·legacions.

Al mes de setembre et demanaran que confirmis les dades dels estudis per als quals demanes la beca. En la notificació t'informaran del termini per a fer-ho (l'any passat va ser del 7 al 27 de setembre). Recorda revisar la informació que vares posar a la teva sol·licitud per si ha variat, i hauràs de corregir-la en aquest termini. Si no ho fas, la teva sol·licitud no podrà resoldre's adequadament i pot patir retards.

Quan hagis omplert el formulari, el procés de sol·licitud de beca pot passar per diversos estats:
Esborrany, Presentada, En tràmit a la Unitat de Beques, Pendent de documentació sol·licitada, En tràmit al Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports, Resolta.
 

La teva beca és la teva ajuda per a estudiar

 

En obtenir la beca, pensa que has de complir amb l'obligació d'utilitzar els doblers per a la seva finalitat: és a dir, per a estudiar, assistir a classe i aprovar les assignatures del curs. Hauràs de tornar tota la quantitat de doblers que hagis rebut si et dones de baixa, si no compleixes amb l'assistència mínima prevista (80%) o si no aproves el 50% de les assignatures, crèdits o hores matriculades per a aquest curs.
 

Amb tots els detalls per a sol·licitar-la

 

Tot i tenir tota aquesta informació potser et queden dubtes, així que hi ha una pàgina de preguntes freqüents que poden respondre al que necessitis resoldre.

El Ministeri posa al teu abast diverses vies de contacte per a ajudar-te en tot aquest tràmit, i a més tens unitats de beques específiques a cada comunitat autònoma per resoldre els dubtes. Aquesta és l'oficina de Balears per a alumnes no universitaris i aquesta per a alumnes d'universitat que volen sol·licitar beques.


Notícies relacionades

Publicador de continguts

Actualitat

Publicador de continguts