Menú de navegació

Banner_Dudas

Subvencions i ajudes per a associacions sense ànim de lucre

Subvencions i ajudes per a associacions sense ànim de lucre

Activitat subvencionadora de l'Administració:

Les associacions sense ànim de lucre ocupen un lloc prioritari entre l'activitat subvencionadora de l'Administració.

Avui en dia la tipologia d'actuacions que recullen les subvencions que ofereixen les administracions del nostre entorn (Govern de les Illes Balears, Consell Insular de Mallorca i Ajuntament de Palma) és molt variada.🌈

Entre d'altres, podem citar les referides a:  

  • activitats culturals (musicals, teatrals, fonogràfiques... 🎵🎭),
  • normalització lingüística del català,
  • acció social (menors, dones, marginació social, cooperació internacional, immigració, discapacitats, sensibilització... 🤝🌍),
  • activitats esportives 🏀,
  • salut,
  • associacions d'estudiants, etc.

Convocatòries de subvencions públiques:

Probablement, el principal recurs al qual acudeixen les associacions per finançar les seves actuacions són les subvencions que ofereixen regularment les administracions públiques.

Aquest sistema públic d'ajudes ve definit per una convocatòria 📋 realitzada per l'Administració a la qual s'indica quin tipus d'activitats o necessitats es subvencionaran, quina documentació (relativa a la mateixa associació i a la sol·licitud de la subvenció) s'ha de presentar, com es justificarà l'ajuda rebuda, etc. 

La mateixa convocatòria, que se sol publicar al butlletí oficial corresponent (a l'àmbit de les Illes Balears, el BOIB), fixa un termini de presentació 🗓️ de projectes i documentació i un altre d'execució d'aquests projectes.

Un cop superat el termini de presentació els responsables de l'Administració decideixen quines sol·licituds s'accepten i si es concedeix el total de l'import demanat o només una part 📊.


En Palmajove us informam de les subvencions i ajudes que hi ha en cada moment per a associacions culturals de l'Estat, del Govern, del Consell Insular i de l'Ajuntament de Palma.


💥 Convocatòria de subvencions en matèria de joventut per a l'any 2023 - Ajuntament de Palma 

 

👉 Informació de la convocatòria 

👉 Proposta de Resolució provisional 

👉 Model de justificació de la subvenció 

👉 🆕 PROPOSTA DE RESOLUCIÓ DEFINITIVA DE CONCESSIÓ DE SUBVENCIONS PER A FEDERACIONS I AGRUPAMENTS D’ENTITATS JUVENILS PER A L’ANY 2023.

 

 

et podem ajudar amb més informació sobre aquest tema?consulta'ns

Publicador de continguts

Publicador de continguts

Publicador de continguts

Actualitat sobre Drets

Publicador de continguts