Banner_Treball

On trobar convocatòries d'oposicions a les Illes Balears

On trobar convocatòries d'oposicions a les Illes Balears

Butlletins oficials

Els butlletins oficials 📰 són un mitjà essencial per a la publicació de convocatòries, ja que garanteixen la seva difusió a tothom interessat.

 • 📢 Les convocatòries d'àmbit estatal es publiquen al BOE.
 • 📢 Les convocatòries de l'àmbit de les Illes Balears al BOIB.

Grup de Facebook "Oposicions Palma"

Palmajove va crear el Grup de Facebook "Oposicions Palma" amb la missió de proporcionar assessorament i informació essencials sobre les oportunitats d'ocupació pública. 📚

 • 👥 La nostra comunitat es dedica a un propòsit fonamental: difondre i publicar totes les convocatòries d'oposicions de les diverses administracions públiques, incloent-hi l'Estat, la CAIB, els Ajuntaments, empreses públiques, l'Agència Tributària, l'IB-Salut, Correus i moltes altres.

Per tant, si esteu buscant oportunitats d'ocupació pública a Palma o les Illes Balears, el nostre grup esdevé una font de confiança a la qual podeu recórrer. 🔍


Webs institucionals

Moltes administracions públiques tenen llocs web amb seccions dedicades a l'ocupació pública🔍.

Aquests llocs contenen informació sobre:

 • les places convocades,
 • les borses de treball,
 • i el seguiment del procés selectiu (això inclou anuncis de llistes provisionals i definitives, la publicació d'exercicis i resultats, entre altres detalls importants). 

Administracions Públiques

 

🔸Unió Europea:

Les oposicions a la Unió Europea 🇪🇺 destaquen per algunes característiques úniques:

 • Falta d'un temari específic: A diferència d'altres processos selectius, no hi ha un temari concret a estudiar. Les proves se centren en les capacitats i coneixements generals dels candidats.
 • Requisit de dues llengües oficials 🗣️: Un dels requeriments és realitzar els exercicis en dues llengües oficials de la Unió Europea, destacant la importància de les habilitats lingüístiques.
 • Inclusió en una llista de candidats 📋: En lloc de guanyar una plaça directament, superar les oposicions et permet ser part d'una llista de candidats. Les institucions europees seleccionen el personal d'aquesta llista segons la seva capacitat i currículum.

A Espanya, l'Oficina Europea de Selecció de Personal (EPSO) és l'entitat responsable de gestionar la selecció de personal per a les institucions europees. Això obre oportunitats emocionants per a aquells que aspiren a una carrera a la Unió Europea. 🌍

 

🔸Estat Espanyol:

Tradicionalment, l'Estat havia tingut un alt nombre de funcionaris, però amb el procés de transferència de competències a comunitats autònomes o consells insulars, la implantació de l'Administració de l'Estat a les Balears ha minvat. 

Pensau, per exemple, que competències com educació 📚, carreteres 🚗 o sanitat 🏥, que tradicionalment depenien de Madrid, ara són pròpies de les Illes Balears o del Consell de Mallorca. 

Així i tot, són molts els serveis públics o competències de titularitat de l'Estat:

Les oposicions per a l'Administració de l'Estat són d'àmbit estatal i, per tant, la competència és major.📊

Més informació Administració de l'Estat:

 

🔸Comunitat Autònoma de les Illes Balears (CAIB):

L'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (CAIB) està formada per diverses àrees clau:

 • Serveis de Salut (IB-Salut) 🏥: Garanteixen l'atenció sanitària als residents de les Illes Balears.
 • Serveis d'Ensenyament 🏫: Inclouen mestres i professors que treballen en els centres educatius públics.
 • Serveis Generals 🏢: Engloben les diferents conselleries, com Comerç, Hisenda, Turisme, Habitatge, entre altres.

Si aconsegueixes una plaça a la CAIB, podries treballar en una direcció general d'una conselleria o fins i tot en una empresa pública 🤝. Aquestes empreses sovint ofereixen oportunitats laborals i borses de treball, i contribueixen a la prestació de serveis específics per a la comunitat autònoma. 

 

🔸Consell de Mallorca: 

A les Illes Balears, cada illa compta amb una administració insular 🏝️.

A Mallorca, el Consell de Mallorca 🏛️ té les seves competències pròpies i requereix la col·laboració de personal i la convocatòria de processos de selecció.

Les seves competències abasten àmbits com les carreteres 🛣️, la conservació del patrimoni històric 🏰, el control urbanístic 🏗️, el cos de bombers 🚒 i els afers socials 🤝, entre altres.

El Consell de Mallorca és una peça clau per al desenvolupament i la gestió eficaç de les qüestions locals, contribuint al benestar de la comunitat mallorquina. 

 

🔸Ajuntaments de Mallorca: 

Cada municipi de Mallorca disposa d'un ajuntament, amb un seguit de serveis públics i competències específiques.

Els ajuntaments més grans, com els de Palma, Calvià, Marratxí, Llucmajor, Manacor, Inca o Alcúdia, compten amb una xifra significativa de treballadors 👥.

Entre les seves diverses competències pròpies, trobem les relacionades amb la policia local 🚓, l'urbanisme 🏗️, la recaptació de tributs 💰, el transport públic 🚌 i l'educació infantil 🎒.

A continuació, us oferim un llistat amb els webs dels ajuntaments de Mallorca:


 

🌟 Amb el Grup de Facebook "Oposicions Palma" i els llocs web oficials, aspirem a fer més accessible la informació sobre oportunitats d'ocupació pública a Palma i a les Illes Balears

et podem ajudar amb més informació sobre aquest tema?consulta'ns

Publicador de continguts

Publicador de continguts

Publicador de continguts

Actualitat sobre Treball

Ofertes de treball

Ofertes de treball

Data darrera modificació: 17 de juliol de 2023

Publicador de continguts