Publicador de continguts


M'han creat un perfil fals a Instagram. Què faig?


10 d’abril de 2024

Si descobreixes que algú ha creat un perfil fals utilitzant la teva informació personal o si veus un perfil fals en general, és important que prenguis mesures ràpides per a protegir-te.

L'Institut Nacional de Ciberseguretat d'Espanya (INCIBE) comparteix pautes per a prevenir i reaccionar davant robatoris de comptes i perfils falsos a Internet.

Aquí tens alguns consells bàsics que et poden ajudar:

⚠️ Informa sobre el perfil: Notifica a la plataforma on es troba el perfil fals i sol·licita'n l'eliminació immediata. Proporciona qualsevol evidència que doni suport a la teva reclamació

🛡️ Protegeix la privadesa de menors: Si la situació implica la divulgació d'informació comprometedora, íntima o violenta d'un menor d'edat, és crucial sol·licitar-ne urgentment l'eliminació a través del canal prioritari de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD)

🚨 Informa sobre la suplantació d'identitat: Si descobreixes que han suplantat la identitat d'una altra persona, informa-la com més aviat millor. Això l'ajudarà a reconèixer qualsevol activitat sospitosa relacionada amb el perfil fals.

💬 Conversa sobre seguretat: Si identifiques el responsable de crear el perfil fals, pren-te un moment per a parlar-hi sobre la importància de la seguretat en línia i els riscos de crear perfils falsos. Demana-li que elimini el perfil fals i prengui mesures per a protegir la seva pròpia identitat en línia.

Recorda que sempre pots obtenir més informació consultant la Guia "Suplantació d'Identitat" de l'INCIBE.

No oblidis que pots comptar amb la teva ajuda en Ciberseguretat telefonant al 017. L'INCIBE estarà disposat a guiar-te i assessorar-te en qualsevol tema relacionat amb la suplantació d'identitat.


Notícies relacionades

13/05/2024

Pots aturar-ho

Publicador de continguts

Actualitat

Publicador de continguts