Publicador de continguts


Haul per a decidir què estudiar


7 de maig de 2024

Arriba un moment de l'any que se't posen al davant diversos camins per a començar o continuar uns estudis. Ara pot ser que sigui aquest moment i et plantegis què vols fer el pròxim curs 2024-2025.

Nosaltres recollim unes quantes eines perquè destriïs en funció dels teus interessos. Et volem facilitar una ajuda que et serveixi d'orientació. Per a tenir una informació més completa i comparar-ne les possibilitats, pots fer diferents proves.

Qüestionari de coneixement GR! Gran Recorrido, creat per Educaweb

És un test per a joves a partir de 16 anys i per a qualsevol nivell d'estudis, per a ajudar-te a conèixer-te i identificar els interessos formatius i laborals i encaminar-te cap als estudis o les feines que més t'encaixin.

20 preguntes per a descobrir el teu perfil professional

Davant el dubte o la incertesa sobre diferents opcions, hi ha un breu test vocacional per a conèixer quin és el teu perfil més pròxim segon valors, interessos, motivacions i habilitats que et defineixen.

Test de personalitat vocacional IKIGAI

Realitzar aquesta bateria de preguntes et permet visualitzar característiques com personalitat, coneixements, habilitats i oportunitats per a encaminar-te cap al teu propòsit de vida: iniciar una etapa que et dugui cap a la feina que et va bé, que aportis al món i t'ho recompensin amb un salari adequat.

Test d'orientació Preparats.cat

Amb un test d'orientació pots identificar estudis i aclarir què és el que realment t'agrada fer.

MyWayPass

Si et registres en aquesta plataforma obtindràs gratuïtament una eina de d'orientació pensada per a estudiants de 14 a 18 anys; és a dir, si acabes secundària, batxillerat, FP bàsica o cicles formatius de grau mitjà o grau superior. Això no vol dir que l'eina no pugui utilitzar-se en cursos inferiors, però potser les respostes no són igual d'aclaridores.

Decideix el teu itinerari. Ministeri d’Educació

A partir del nivell d'estudis que tenguis, pots conèixer els cicles formatius d'FP amb els quals estudiar allò que més et motivi.

Qué estudiar y dónde en la universidad

Aquest portal et resultarà d'utilitat per a conèixer títols universitaris de grau i màster, i on s'estudien. Et serveix per a valorar les opcions d'accés a totes les titulacions oficials de les universitats de tota Espanya, tant públiques com privades. Hi trobaràs la nota de tall dels 2 darrers cursos, les modalitats, si són presencials o a distància, el preu de cada crèdit...

 

La tria d'uns estudis és un procés que no es pot fer acceleradament. Pots anar organitzant les teves idees i conèixer en quins sectors professionals et veus en el futur. En tot aquest procés compta també amb professionals d'orientació del teu centre educatiu o d'organismes públics com el POAP - Punt d'Orientació Acadèmica i Professional, de la Conselleria d'Educació, o d'altres a nivell privat.

En aquest sentit, també disposes del Servei d'orientació de la UIB o d'altres universitats espanyoles.

 

Una vegada que t'hagis decidit i tens dubtes o necessites informació sobre oferta educativa o altra tipus de formació contacta amb nosaltres.


Notícies relacionades

Publicador de continguts

Actualitat

Publicador de continguts