Publicador de continguts


Obertes les inscripcions als camps de voluntariat d'estiu 2024


9 d’abril de 2024

T’agradaria aprendre i contribuir per a la societat? Amb un camp de voluntariat pots passar dues setmanes o més participant en projectes que milloren la vida de la comunitat.

Però, què són els camps de voluntariat?

Són experiències en què joves de 15 a 30 anys de tot el món s’uneixen per a realitzar projectes socials significatius. N'hi ha de tipologies molt diverses (mediambiental, educativa, cultural, social...): cada camp és una oportunitat per a créixer i aprendre junts.

Per què participar-hi?

Fer una estada de voluntariat et permet descobrir altres cultures i conviure-hi. És una activitat per a unir-te a altres joves amb qui comparteixes inquietuds. Aprèn amb la pràctica de treball en equip, lideratge i molt més; totes, habilitats útils per a la teva vida. Fes-ho mentre assumeixes valors com la solidaritat, la tolerància i la convivència.

Què inclouen?

Poden tenir un cost que cobreix les despeses derivades de la tasca voluntària que hi dus a terme. Et faciliten un allotjament i la manutenció. Disposaràs de tot el material que necessitis per a la teva tasca. A més, els camps de voluntariat comprenen activitats socioculturals amb les quals divertir-te i aprendre fora de les hores de feina.

Què no inclouen?

Per a fer el viatge fins al lloc del projecte has de gestionar-te tu el transport i assumir-ne les despeses. Si necessites o vols fer altres despeses no relacionades amb el camp de voluntariat, també les has de pagar tu mateix.

Quin tipus de camps hi ha?

Camps a les Illes Balears: participa en projectes locals i coneix joves de diferents llocs d'origen.

Camps nacionals: Sense sortir del país, coneixes i participes en camps d'altres comunitats autònomes.

Camps Internacionals: per a majors de 18 anys, amb la possibilitat d'explorar el món amb el Programa de camps de voluntariat internacionals (SVI). Viu una experiència de voluntariat de quinze dies en un altre país, reforçant la teva consciència global i els teus valors solidaris.

Com puc apuntar-m'hi?

Des d'aquest enllaç pots accedir a tots els que s'organitzen en diferents comunitats autònomes espanyoles. Consulta'n les característiques i fes la teva inscripció. Debes contactar amb Institut Balear de la Joventut al telèfon 971 178 965 o a través de l'adreça electrònica participacio@ibjove.net.

Per a l'àmbit internacional, trobaràs entitats i cercadors que organitzen aquestes activitats al llarg de l'any.

Aliança d'organitzacions del Servei Voluntari Europeu

Servei Civil Internacional

Podràs introduir el teu perfil i filtrar per països o continents. A més, també pots posar les dates en què tens disponibilitat per a conèixer els que hi ha programats en aquell període. Amb els criteris aplicats tendràs llistats de projectes per a accedir als seus detalls (lloc, temàtica, durada, edat, disponibilitat de places...). Pots fer sol·licitud a més d'un camp de voluntariat, però et recomanam revisar les tasques i condicions de dedicació, així com els requeriments concrets que pugui tenir.

Una vegada triats els projectes emplenaràs el formulari d’inscripció amb les teves dades personals i els camps triats, ordenats per ordre de prioritat. En aquest apartat també hi escriuràs la teva motivació i altres aspectes que s'hagin de tenir en compte en cas de seleccionar-te en aquell camp.


Notícies relacionades

Publicador de continguts

Actualitat

Publicador de continguts