Banner_Formació

Beques: consells previs

Beques: consells previs

HEADER Beques_ consells previs

Consells abans de demanar una beca

Els requisits

Els requisits més comuns que es tenen en compte per concedir una beca són, entre d'altres, l'expedient acadèmic, la situació econòmica (el nivell d'ingressos/renda familiar i/o individual) i si és necessari el trasllat de domicili per cursar els estudis.

Classes i quanties

En el cas de les beques per estudiar i, segons els requisits, també variaran les classes i les quanties de les ajudes (compensatòria, per a despeses derivades de la residència de l'alumne fora del domicili familiar, per a despeses de material escolar, de matrícula...).

Com a beca també es poden considerar les pràctiques remunerades a empreses o entitats a l'àmbit estatal o a l'estranger. S'han de fer igualment una sèrie de tràmits de sol·licitud i aportar la documentació necessària.

Vols estar al dia de les darreres convocatòries de beques?
Subscriu-te al servei gratuït Avisos x email

Impresos i tràmits

Els impresos i els tràmits per sol·licitar una beca solen sortir publicats a internet on també es pot accedir als impresos que s'han d'emplenar.

En el cas de les beques generals del Ministeri d' Educació,Cultura i Esport, els alumnes que les sol·licitin han d'emplenar un imprès oficial a aquest efecte. Els impresos de sol·licitud oficials i les instruccions corresponents es poden comprar a qualsevol estanc o aconseguir mitjançant les pàgines web de les administracions convocants.

Una vegada emplenada la sol·licitud s'ha de presentar a la secretaria del centre on s'iniciïn els estudis o es vulguin cursar els estudis durant el curs acadèmic corresponent, sempre tenint en compte el termini de presentació de sol·licituds establert, juntament amb fotocòpies de tota la documentació que es demana (DNI, títols i expedient acadèmic, mèrits, currículum...).

T'ajudam en els tràmits!  telefona al 971 72 55 01

Terminis

A l'hora de sol·licitar una beca és molt important tenir en compte els terminis de l'obertura de la convocatòria i de la data màxima per presentar els impresos de sol·licitud.

Cercadors de beques

et podem ajudar amb més informació sobre aquest tema?consulta'ns

Publicador de continguts

Publicador de continguts

Publicador de continguts

Actualitat sobre Formació

Nous cursos

Nous cursos

Data darrera modificació: 17 de juliol de 2023