Banner_Dudas

Com fer una reclamació? Passos i processos

Com fer una reclamació? Passos i processos

HEADER drets i consum com fer una reclamació

🕵️‍♂️ Com reclamar si considero que m'han estafat?

Quan la persona que ens ven un producte o ens ofereix un servei és un professional xerrem de consum i de drets del consumidor.

Com he d'actuar si vull presentar una reclamació? 🤔

A l'hora de fer que es respectin els drets dels consumidors es poden distingir dos tipus de solució: la via administrativa i la judicial.


🏛️ Reclamar per la via administrativa: 

La via administrativa s'inicia anant a les oficines de consum que l'Administració, tant municipal com autonòmica, posa a disposició del ciutadà.

A Palma, es troben en aquestes adreces:

En aquests organismes podeu posar una reclamació 📝 si considerau que s'ha comès una actuació irregular d'un professional. És convenient que a l'hora de presentar aquesta reclamació inclogueu tots els documents que tingueu 📝(factures, pressuposts, rebuts...).

A la primera actuació mediadora i de naturalesa conciliatòria, pot seguir l'obertura d'un expedient sancionador si es detecta la comissió d'infraccions administratives. 🤝📋


⚖️ Reclamar per la via judicial: 

Finalment es pot anar per la via judicial ordinària (és a dir, es pot reclamar una indemnització a través d'una demanda judicial) i fins i tot es pot accedir a la via penal si s'ha comès un delicte, com ara delictes contra la salut pública, frau o delictes contra el mercat.


🛡️ Reclamacions a sectors específics: 

A més de les oficines d'informació al consumidor citades anteriorment, existeixen sectors que tenen els seus propis canals de defensa al consumidor, com els següents:

et podem ajudar amb més informació sobre aquest tema?consulta'ns

Publicador de continguts

Actualitat sobre Drets

Publicador de continguts