Publicador de continguts


Recerca de feina amb les xarxes socials


11 d’octubre de 2023

L'evolució digital ha transformat la manera com cercam feina. Les xarxes socials s'han convertit en un element clau. Ja no és únicament enviar currículums per correu electrònic o consultar webs de feina. A les xarxes socials s'han obert noves oportunitats que et volem remarcar en aquest article.

En l'àmbit actual, les xarxes socials com LinkedIn, X, i fins i tot Facebook i Instagram, s'han convertit en plataformes dinàmiques que ofereixen més que simples interaccions socials. Són eines poderoses per als demandants de feina.

Avantatges d'utilitzar les xarxes socials per a la recerca de feina

Els punts forts de la recerca de feina en xarxes socials són nombrosos, i per això valora emprar aquestes eines.
1r. Accés a una gran quantitat d'ofertes.
2n. Posibilitat de contactar directament amb els ocupadors.
3r. Facilitat de compartir el currículum i el dossier.
4t. Oportunitat de demostrar habilitats i coneixements a través del contingut que compartim.
5è. Accés a informació actualitzada sobre el mercat laboral i les tendències del sector.
6è. Major visibilitat i abast del perfil professional.

Consells per a una recerca de feina efectiva a les xarxes socials

Per a aprofitar al màxim les xarxes socials en la recerca de feina, aquí tens alguns consells pràctics:

  • Optimitza el teu perfil

Abans de començar la recerca de feina a les xarxes socials, assegura't que el teu perfil estigui ben optimitzat. Si el tens visible per a qualsevol persona, procura que els continguts publicats no puguin comprometre la teva reputació.

  • Segueix empreses i grups rellevants

A les xarxes com LinkedIn, seguir empreses del teu sector et permet estar informat sobre les seves actualitzacions i els llocs de feina. Unir-te a grups relacionats amb la teva professió et connecta amb altres professionals i tenir accés a ofertes que s'hi publiquen específicament. Per exemple, la Borsa de Feina d'Infojove és un grup de Facebook  ple d'oportunitats laborals i publicacions de recerca de feina.

  • Utilitza hashtags

Els hashtags no són només per a les xarxes com X i Instagram. També es fan servir a LinkedIn per a destacar les teves habilitats i els teus interessos. Això et fa més fàcilment identificable per als reclutadors.

  • Interactua de manera significativa

Quan segueixis empreses i professionals rellevants, no et limitis a observar passivament. Comenta les seves publicacions, comparteix contingut rellevant i demostra el teu interès genuí en la indústria.

Contràriament al que anam explicant en aquest article, és important que valoris la dedicació i que sigui equilibrada amb els resultats que hi pots obtenir. Aquí tens raons per a no obsessionar-te amb les xarxes socials quan estàs en recerca de feina.

Per què no analitzam el paper que pot jugar al teu favor cada xarxa en la recerca de feina?

  • LinkedIn: La xarxa professional per excel·lència

LinkedIn és molt més que un lloc per a tenir una presència en línia. És un mitjà per a la xarxa professional i l'exploració d'oportunitats laborals.

Construeix un perfil sòlid a LinkedIn
El teu perfil de LinkedIn ha de ser més que un resum del teu currículum. Ha de destacar les teves habilitats úniques i la teva passió per la teva indústria. Utilitza una foto professional i redacta un titular atractiu.

Estratègies de xarxa
La xarxa a LinkedIn no es tracta només d'afegir contactes aleatòriament. Connecta amb professionals amb els quals tinguis interessos i objectius similars. Personalitza les teves sol·licituds de connexió perquè siguin més significatives.

  • X: Una plataforma d'actualitzacions de feina en temps real

Amb la seva naturalesa ràpida i concisa, X és una excel·lent font d'actualitzacions de feina immediates.

Trobar llistats de feina
Moltes empreses i llocs web de l'oferta de feina publiquen les seves vacants a X. Utilitza paraules clau i hashtags per a descobrir llocs de feina que podrien passar desapercebuts d'una altra manera.

Construeix una presència rellevant a X
Segueix empreses de la teva branca de feina, professionals influents i llocs web de l'oferta de feina. Comparteix contingut interessant i participa en converses profitoses.

  • Facebook: Aprofitar els grups i pàgines per a oportunitats laborals

Encara que sovint es considera una plataforma més informal, Facebook té un gran potencial per a la recerca de feina.

Unir-se a grups relacionats amb la feina
A Facebook, hi ha grups dedicats a sectors específics i llocs de feina. Unir-te a aquests grups et manté informat sobre les darreres oportunitats i et connecta amb professionals de l'ofici que cerques.

Mostrar la teva experiència
A més de la recerca de feina, pots compartir articles, opinions i continguts relacionats amb la teva indústria. Això demostra la teva experiència i el compromís amb l'àmbit al qual tens l'aspiració de treballar.

  • Instagram: La finestra visual de la recerca feina

Malgrat que Instagram és coneguda per les fotos d'oci també es pot utilitzar per a presentar la teva marca professional.

Crea un perfil atractiu
Utilitza fotos de perfil i publicacions que reflecteixin la teva personalitat i l'interès professional. Les fotos dels teus èxits laborals o projectes poden destacar.

Comparteix els teus assoliments professionals
A través de publicacions i històries, mostra els esforços i els processos del teu treball i els esdeveniments professionals als quals assisteixes. Això pot fer créixer la teva xarxa i donar lloc a noves oportunitats.

Supera les barreres i trampes
Si bé les xarxes socials ofereixen avantatges innegables en la recerca de feina, també hi ha riscos potencials.

Mantenir la professionalitat
Les xarxes socials són públiques. Assegura't que les teves publicacions, els comentaris i les interaccions siguin professionals i respectuoses en tot moment.

Verifica qui i com publica l'oferta
L'interès que genera la publicació d'ofertes de feina ha suposat que hi hagi gent que comparteix notícies fraudulentes. Atès el nombre de continguts que es publiquen a les xarxes, és possible que hi vegis ofertes amb detalls mínims, o que deriven a processos de selecció poc transparents, així que obre bé els ulls i comprova que l'oferta és vàlida i que no hi ha enganys en la contractació.

  • Aprofita tots els recursos al teu abast

Per a ampliar aquesta informació, compartim una guia bàsica per a la recerca de feina a través de les xarxes socials

Per si això fos poc, des de PalmaActiva promouen un curs de cerca de feina a les xarxes socials i també un per a la recerca de feina amb el teu dispositiu mòbil. Et facilitaran detalls de com millorar en la recerca de feina en línia, tenir una identitat digital adequada i guanyar en agilitat. 

La recerca de feina a les xarxes socials ha canviat la manera en què les persones aspiren a una professió. Ja no és només un currículum atractiu i una carta de presentació ben redactada. Aquestes plataformes afavoreixen la interacció, la construcció de la marca personal i la trobada d'oportunitats úniques.


Notícies relacionades

Publicador de continguts

Actualitat

Publicador de continguts