Publicador de continguts


GRWM: Guia per a trobar feina a l'estiu


5 de juny de 2024

Amb l’estiu a prop, pot ser que et planteges fer feina en aquesta època. Si aquest és el teu cas, ja sigui perquè vols adquirir experiència laboral o guanyar un doblers extres fent feina en ofertes estacionals, ara ho tens més fàcil per a trobar la feina que et dugui a aconseguir els teus objectius.

Hem editat una guia pràctica i de fàcil lectura perquè et puguis inscriure a webs de feina on es publiquen moltes d’aquestes ofertes temporals i enviar el teu CV a empreses que incrementen la seva plantilla i el seu volum de feina durant l’estiu.

📝 A la guia trobaràs diferents directoris d’empreses ordenades pels sectors professionals amb més demanda en època estival.

 

Explicarem què et trobaràs a cada directori, però abans farem un petit recorregut pels principals portals d’ocupació a Mallorca. 

 

 1. Accedeix als serveis públics d'ocupació

 

SOIB (Servei d’Ocupació de les Illes Balears) 

Ofereix una plataforma on les persones en recerca de feina poden registrar-se i accedir a ofertes d'ocupació i processos de selecció nombrosos. Les empreses també hi poden publicar les seves vacants i cercar candidats.

Estar inscrit/ta al SOIB és important perquè és l’accés a aquestes ofertes i aquests processos.

Per inscriure't al SOIB visita el seu web, completa el formulari d'inscripció en línia i sol·licita una cita per a rebre atenció personalitzada.

PalmaActiva (Agència de Col.locació de l'Ajuntament de Palma)

Et pot ajudar a trobar feina mitjançant una borsa de treball amb ofertes actualitzades i orientació laboral personalitzada, i organitzant processos de selecció amb empreses locals en els quals pots participar. 

Per a inscriure't a PalmaActiva visita el seu web, registra't en línia i accedeix als seus serveis de cerca de feina i orientació laboral.

Borsa de feina Infojove 

Ofereix informació sobre ofertes de treball per a joves  a través d'una plataforma en línia amb ofertes actualitzades.

Compta també amb una Borsa de feina Infojove a Facebook, dedicada exclusivament a publicar ofertes de feina de tots els sectors.

Palmajove 

Nosaltres t’ajudarem a trobar feina aquest estiu oferint-te assessorament personalitzat, amb recursos per a millorar la teva ocupabilitat, ja sigui perquè t’enfrontes per primera vegada al mercat laboral o ja hi dus un cert temps però vols un canvi.

A més, cada setmana publicam al nostre web ofertes de feina que pots consultar i a les quals pots enviar el teu CV. 

 

2. Utilitza altres portals d'ocupació

 

Rastreja portals d'ocupació com InfoJobs, Indeed o LinkedIn. Aquests llocs et permeten cercar feines específiques i filtrar per ubicació, sector professional, tipus de feina i horaris disponibles.

 

👉 Accedeix als webs de feina més utilitzats

Xarxes socials: una altra manera és utilitzar les xarxes socials per a seguir  les empreses on vulguis fer feina i conèixer-ne així les novetats i les ofertes laborals.

Empreses de treball temporal: les ETTs són empreses especialitzades en la intermediació laboral, que s'encarreguen de reclutar i seleccionar personal per a cobrir necessitats temporals d'altres empreses.

 

3.  El boca a boca funciona 🗣️

 

Xerra amb amics, familiars i coneguts per a saber si coneixen oportunitats de feina o poden recomanar-te a qualcú. Aquests contactes poden conèixer empreses que estiguin contractant o tenir informació sobre vacants que no estiguin publicades a d’altres llocs. A més, les recomanacions personals poden augmentar les teves possibilitats d'aconseguir una entrevista.

Demana també a botigues i comerços pròxims a tu, ja que sovint necessiten ajuda extra durant la temporada d'estiu.

 

4. Lidera la teva recerca

 

Una altra manera és que en lloc d’esperar a veure una oferta que coincideixi amb les teves habilitats i els teus interessos enviis el teu CV a empreses on encara  no hi hagi una oferta publicada. A això se li diu “autocandidatura” i és un recurs molt útil perquè et permet prendre la iniciativa i destacar les habilitats que creus que podran contribuir a augmentar les teves possibilitats i oferir una impressió positiva a l’empresa, a més d’accedir a ofertes que pot ser que no estiguin publicades o ser seleccionat en futures ofertes.  

En aquest sentit, la Guia per a trobar feina aquest estiu és un recurs imprescindible. Hi trobaràs 4 importants grups de sectors d’empreses, dividits en diferents directoris ordenats per les principals àrees on es pot trobar més feina durant l’estiu.

En els directoris se’t faciliten els enllaços als webs de les empreses i les entitats perquè t’informis de les que t’interessin i els enviïs el teu CV.

 

🌍 EMPRESES TURÍSTIQUES

 

A les cadenes hoteleres i als hotels de Palma pots treballar en recepció, servei d'habitacions o restauració interactuant amb clients i oferint-los una experiència agradable. En la intermediació turística, pots ser agent de viatges o guia turístic, i organitzar activitats i paquets de vacances. Al sector del transport aeri i marítim, pots treballar en atenció al client o seguretat, especialment en èpoques de molt moviment turístic a les Illes Balears.

Cadenes hoteleres, hotels a Palma, intermediació turística, transport aeri i marítim

A restaurants i serveis de càtering, pots treballar com a ajudant de cambrer/ra, cambrer/ra, cambrer/ra de pisos, rentaplats, ajudant/ta de cuina o cuiner/ra participant en la preparació i el servei d'aliments i begudes. També hi ha oportunitats laborals en la neteja i l’organització d'esdeveniments.

Restaurants i càterings

Al sector de lloguer de cotxes pots treballar com a agent de servei al client ajudant a gestionar les reserves i proporcionant informació sobre els vehicles disponibles. També pots tenir responsabilitats en la preparació dels cotxes per als clients, assegurant-te que estiguin nets i en bon estat. 

Rent a car

Al transport de mercaderies i passatgers pots treballar com a conductor/ra de camió, autobús o furgoneta, participant en la distribució de productes o el transport de persones d'un lloc a un altre. També pots tenir rols en la logística coordinant rutes i assegurant la puntualitat en l'entrega de mercaderies o en el transport de passatgers.

Transport de mercaderies i passatgers

Al sector nàutic pots treballar com a tripulant de vaixell, guia turístic en excursions marítimes o instructor de navegació. També hi ha oportunitats en la gestió de ports esportius o en empreses de lloguer d'embarcacions, on pots ajudar els clients en les seves necessitats de navegació.

Nàutica

 

🏕️ EMPRESES DE SERVEIS SOCIOCULTURALS I D’OCI

 

En el camp del lleure i l'esport pots treballar com a monitor/ra o director/ra de temps lliure coordinant i organitzant activitats recreatives i esportives per a diferents grups d'edat. També hi ha oportunitats en el socorrisme, on pots obtenir certificats en primeros auxilis i salvament aquàtic per a garantir la seguretat dels usuaris a piscines i a platges.

Monitors/res i directors/res de temps lliure i esportius i socorrisme

​​​​​​A parcs temàtics i empreses d'oci pots treballar com a animador/ra, guia o personal d'atraccions tenint cura de les necessitats dels visitants de totes les edats. També hi ha oportunitats en la gestió dels espectacles en viu i activitats temàtiques per a públics variats

Parcs temàtics i empreses d’oci 

En la promoció i gestió d'esdeveniments, pots organitzar i coordinar activitats com conferències, festes i concerts. També pots treballar en màrqueting i comunicació per promoure els esdeveniments i assegurar que tinguin una bona participació del públic. 

Promoció i gestió d’esdeveniments 

Com a cuidador/ra d'infants o babysitter pots treballar cuidant i supervisant els infants en absència dels pares o tutors/res legals, i garantir-ne així el benestar i la seguretat. En aquest directori trobaràs els principals portals de feina del sector.

Cuidador/ra d’infants - babysitter

En seguretat, vigilància i control d'accessos el teu paper és assegurar la protecció de persones i propietats vigilant àrees assignades i detectant activitats sospitoses. També tens la responsabilitat de controlar els accessos autoritzats a instal·lacions, garantint la seguretat i la integritat dels ocupants.

Seguretat, vigilància i control d’accessos

 

🛍️ EMPRESES DE COMERÇ

 

En el comerç pots treballar com a venedor/ra, ajudant els clients a trobar els productes que necessiten i assegurant una experiència de compra positiva. També hi ha oportunitats en la reposició de mercaderies organitzant els productes a les prestatgeries i assegurant que l'establiment estigui net i ordenat.

Trobaràs grans magatzems, supermercats, mercats, comerços de materials de contrucció, tèxtils i calçat, jugueteries, perfumeries i centres comercials.

Comerç 

En empreses de distribució,  hi pots fer feina d’auxiliar de magatzem i ajudant/ta en la preparació d'enviaments, en la recepció de mercaderies i en el manteniment de l’organització del magatzem. També pots treballar en l'assistència logística i en l'atenció al client gestionant consultes, processant comandes i oferint suport en qüestions relacionades amb els productes i els enviaments.

Empreses de distribució

 

   

 

🚜 EMPRESES AGRÍCOLES

 

Al treball de sembra i recollida hi ha diverses tasques en les quals pots participar segons les necessitats de l'empresa agrícola: preparació del terreny, sembra, reg, cura de les plantes, recollida, classificació i embalatge, neteja i manteniment. 

Campanyes de sembra i recollida


💭 En tot aquest procés, no oblidis adaptar el teu CV i preparar-te les entrevistes de feina. 

Compartim amb tu altres recursos que poden ser profitosos mentre cerques feina:

 

✅ Què has de saber si vols fer feina a l'estiu, però encara no tens els 18

✅ Les teves aficions parlen de tu (guia per a identificar les teves habilitats i posar-les al CV)

✅ Fes un currículum irresistible amb aquests tips

✅ Models, plantilles i consells per al CV  

✅ Consells per a afrontar una entrevista de feina

 

Les  oportunitats de feina estan al teu abast i la teva acció és clau per a aconseguir-les. Explora totes les opcions disponibles: investiga a prop teu, cerca en línia i aprofita la teva xarxa de contactes. 

🤝 I, per descomptat, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres per a qualsevol tema relacionat amb la recerca (dubtes, preguntes específiques, etc.). El nostre compromís és oferir-te un suport en tot aquest procés.


Notícies relacionades

Publicador de continguts

Actualitat

Publicador de continguts