Publicador de continguts


Aclariment sobre els terminis de garantia dels productes


8 d’abril de 2024

Alguna vegada t'has demanat quant de temps està garantit un producte que compres?

Aclareix els teus dubtes i amplia els teus coneixements sobre les garanties dels productes amb els següents exemples pràctics, basats en la normativa espanyola de consum i la legislació europea aplicable.

👉M'he comprat un televisor nou. Quina garantia tenen els productes que compr a Espanya?

Els productes que compres a Espanya tenen garantia durant tres anys des de l'1 de gener de 2022. Això significa que el venedor està obligat a reparar, substituir, fer un descompte o reemborsar l'import de la compra si el producte està defectuós o no correspon a l'anunciat.

A més, recorda que, si la compra del producte o servei s'ha fet a distància (és a dir, en línia, per telèfon, correu o per venda a domicili) o fora d'un establiment comercial, tens dret a anul·lar i retornar la comanda en un termini de 14 dies, per qualsevol motiu i sense justificació. És el que es coneix com a dret de desistiment.

👉La botiga on vaig comprar el televisor m'ofereix una garantia de dos anys. És correcte?

No, en aquest cas preval la garantia de 3 anys prevista per la llei. No obstant això, si la botiga ofereix una garantia millor que l'establerta per la llei, per exemple de 4 anys, aquesta seria la que s'aplicaria.

👉He comprat un assecador de segona mà a una botiga. Té garantia?

Sí, els productes de segona mà comprats en una botiga o en un negoci tenen garantia d'almenys un any, tot i que en podries acordar més temps amb el venedor. Cal tenir en compte, però, que els productes comprats a particulars no estan coberts per la normativa de defensa del consumidor.

👉En comprar un mòbil en una botiga, m'han ofert la possibilitat d'adquirir una garantia pagant un extra. Això és acceptable?

Sí, aquesta pràctica és coneguda com a garantia comercial. La garantia comercial és una oferta addicional proporcionada per establiments comercials o fabricants, la qual pot estar inclosa o no en el preu del producte. Aquestes garanties sovint ofereixen una protecció millorada, però és important tenir en compte que mai poden substituir o reduir la garantia legal mínima establerta per la llei.

👉 He comprat un audiollibre. Aquests productes digitals tenen garantia?

Sí, els productes digitals i els que tenen contingut estan garantits durant almenys dos anys.

👉 Quan comença a comptar el termini de la garantia d'un producte que compr?

La garantia comença a comptar des del dia que reps el producte.

👉Vols fer alguna altra consulta? Envia la teva pregunta a PalmaJove a través de WhatsApp al 689 485 382.

Normativa aplicable i fonts d'informació addicional:

Reial decret legislatiu 1/2007, de 16 de novembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei general per a la defensa dels consumidors i usuaris, i altres lleis complementàries. 

Més informació disponible en els següents enllaços:

- Preguntes

- Garantia 


Notícies relacionades

13/05/2024

Pots aturar-ho

Publicador de continguts

Actualitat

Publicador de continguts